Categories

Simplu nu inseamna mai ieftin

Shares
Read Carefully

Multe dintre viitoarele mirese cu care am discutat, isi doresc ca nunta lor sa fie simpla, eleganta si unica. Din pacate, daca stai bine sa te gandesti, toata lumea vrea acelasi lucru, pentru ca ma indoiesc ca sunt multe mirese care isi doresc sa aiba o nunta incarcata, kitschoasa si banala.

Vom discuta astazi despre un lucru pe care tin sa il lamuresc de foarte multa vreme, si anume faptul ca simplu nu inseamna mai ieftin. Multe dintre actualele logodnice si viitoare mirese cred ca daca isi vor face o nunta simpla, vor scuti multe cheltuieli. Vor sa aiba flori albe, aranjamente delicate si micute si invitatii simple, dar elegante. Insa vor avea o surpriza cand vor realiza ca toate aceste lucruri nu costa mai putin decat aranjamentele mai sofisticate.

  • Sa fim clari: florile albe nu costa mai putin decat florile roz, rosii sau albastre. Pretul tine de soiul florilor, tine de corespondenta dintre sezonul nuntii si cel al florii, si asa mai departe.
  • Invitatiile nu prea au cum sa coste mai putin, intrucat trebuie sa ai un model pentru ele, nu poti trimite o coala alba. Bineinteles, daca vei adauga diamante si fundite de satin, da, pretul va urca, insa pentru invitatiile “obisnuite” pretul se va invarti in aceeasi arie.
  • Luminile delicate, clare, intime, nu vor costa mai putin decat cele roz sau mov.
  • Cofetarul va trebui sa faca tortul tot pentru 150 de persoane, indiferent ca este un tort simplu, alb sau ca este un tort cu un model mai complicat.
  • Mitul cel mai vehiculat in aceste zile, cu privire la scaderea bugetului de nunta, este bufetul suedez vs. servirea normala, pe portii. Este mitul care inseala cel mai mult. De ce? In primul rand, bufetul trebuie realimentat in mod constat, spre deosebire de portiile fixe, ce se servesc o data, la toata lumea. In al doilea rand, pentru bufet trebuie gatita mai multa mancare decat in mod obisnuit. Asadar, daca doresti acest tip de servire la nunta ta, ia-o in considerare doar pentru ca asa isi doresti tu, nu pentru a salva cativa banuti, pentru ca vei ajunge la concluzia ca totul costa mai mult decat daca ai fi servit portiile normale per persoana.

In definitiv, singurul mod in care vei putea sa economisesti cu adevarat bani, este micsorarea listei de invitati. Mai putine guri de hranit, mai putine mese de aranjat,mai putine marturii. Acesta este simplul adevar.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.