Categories

Culori pentru nunta ta in 2017

Shares
Read Carefully

Se stie ca femeile au o imagine asupra nuntii ideale inca din copilărie. Uneori, nu doar ca ajung sa gandeasca acest eveniment important cu mult timp inainte de a se petrece, ci chiar surprind in imaginatia lor elemente de detaliu: cum va arata rochia de mireasa, buchetul, locatia, tortul etc. Greu de crezut ca noi, femeile nu am avut macar o discutie la un moment dat cu prietenele in care sa povestim cum ne dorim sa fie propria nunta. Ce au in comun visele noastre este ca totul trebuie sa fie la superlativ, insa exista si multe alte aspecte care se diferentiaza intre ele. Si e firesc sa fie asa pentru că toate avem o personalitate unica, ceea ce ne face sa avem si gusturi diferite.

Gusturile pe care ni le-am format in timp dicteaza de cele mai multe ori si paleta de culori pe care o preferam pentru acest eveniment. Cu toate acestea, cateva sfaturi legate de modul in care culorile pot fi combinate, precum si tendintele actuale in materie nu pot fi decat de bun augur atunci când ne dorim o nunta de poveste si cu stil.

De aceea, am apelat la specialistii de la Institutul Pantone, cei care desemneaza anual culorile vedeta si de la care se inspira specialisti din multe alte domenii, incepand de la designerii vestimentari sau de interior pana la wedding planneri. Ne-am propus deci sa ne jucam cu cele zece culori recomandate pentru 2017, in combinatii pe care le consideram ca ar putea fi o buna sursa de inspiratie pentru tine.

Pink Yarrow – energizanta, indrazneata, dar care, totodata, poarta cu sine si un aer de romantism. Fiind o culoare puternica, va contrasta minunat cu albul, dar o poti pune si in combinatie cu neutrul Hazelnut sau cu diafanul Pale Dogwood. De asemenea, daca esti adepta unui stil mai vibrant, poti incerca si un trio elegant cu Kale si alb.

Kale, echivalentul în limba romana pentru kaki, este o culoare ce aminteste prin definitie de natura invaluita intr-o aura de boemitate. Daca boemul e un stil care te caracterizeaza, ii poti spori efectul alaturand-o lui Pale Dogwood. Aproape inutil de mentionat ca, impreuna cu alb, rezultatul este superb. Mai mult, daca te simti o persoana foarte conectata la mediul natural si iti doresti sa aduci acest sentiment si pe scena nuntii tale, poti alatura ultimelor doua o nuanta de verde ceva mai exotica, revigoranta, pe care Pantone a mentionat-o ca fiind castigatoarea suprema in lista sa de preferinte in acest an – Greenary.

Nici regalul albastru nu a fost trecut cu vederea, nuanta castigatoare fiind Lapis Blue. Pantone nu termina aici lista de nuante de albastru, aducand in prim-plan şi pe ceva mai deschisul Niagara, dar si pe Island Paradise care aminteste de cerul senin al verii. Daca iti plac emotiile pe care le confera clasicul, de seriozitate rafinata, poti incerca sa te joci cu aceste trei nuante, strecurand luminosul alb printre ele pentru a echilibra compozitia cromatica.

Desi le-am lasat la sfarsit fara a fi nicidecum in capatul listei, Pantone are in acest an in recuzita sa de alegeri si doua culori tropicale, coplesitoare prin veselia lor: solarul Primrose Yellow si vulcanicul Flame. Evervescenta lor nu recomanda sa fie aduse impreuna, ci separat puse in combinatii care sa le scoata in evidenta. Hazelnut este o nuanta delicata, neutra si care, într-un joc potrivit al proporţiilor, poate fi alaturata cu succes celor doua.

Cu toate ca tendintele sunt un bun reper mai ales atunci cand te simti lipsit de inspiratie, indiferent de alegerea pe care o faci, nu trebuie sa uiti ca personalitatile voastre trebuie sa fie cele care ghideaza constituirea ansamblului. Iti doresti evident ca invitatii sa resimta o stare de bine si sa plece cu cele mai pozitive impresii, insa nu trebuie sa uiti ca evenimentul in sine, unul dintre cele mai importante din viata ta, este o chestiune care vorbeste in primul rand despre Voi. Asa ca, inainte de toate, sfatul nostru este sa va lasati imaginatia sa caute cele mai bune combinatii, adica cele care va reprezinta cel mai bine.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.