Categories

Alternativele zilei de Valentine’s Day

Shares
Read Carefully

Pentru cei care sarbatoresc astazi Valentine’s Day , va uram un sincer “Happy Valentine’s!”. Este o zi frumoasa, dedicata iubirii, dar imprumutata de noi de la poporul american. Mi-as fi dorit sa apreciem mai mult sarbatorile autentice, asa ca v-am pregatit o lista cu alternativele zilei de Valentine’s in lumea intreaga 😀 :

 • Dragobetele – se sarbatoresc pe 24 februarie, in Romania. Este o sarbatoare care sarbatoreste venirea primaverii, iar tinerii isi daruiesc flori.
 • Leap Day –  se sabatoreste in UK, pe 29 februarie. In mod traditional, aceasta este singura zi in care femeile ii pot cere pe barbati in casatorie, iar daca acestia refuza, trebuie sa le cumpere femeilor un cadou.
 • Sfantul George – se sarbatoreste in Spania, Catalonia, pe 23 aprilie. Este cunoscuta ca si Ziua Trandafirului sau Ziua Cartii. In aceasta zi prietenii, colegii de munca, cuplurile si cunostintele fac schimb de cadouri. Pe vremuri, barbatii daruiau femeilor trandafiri, iar femeile daruiau barbatilor carti. In ultimul timp insa, schimburile de carti sunt mult mai comune. Ciudat sau nu, aceasta zi corespunde cu moartea marilor scriitori Miguel de Cervantes si William Shakespeare.
 • Ziua Alba – se sarbatoreste in Coreea de Sud si Japonia pe 14 martie. Aceasta sarbatoarea precede Valentine’s Day cand femeile daruiesc ciocolata barbatilor, iar barbatii in Ziua Alba daruiesc femeilor dulciuri care nu sunt din ciocolata.
 •  Dia dos Namorados – se sarbatoreste pe 12 iunie in Brazilia si se traduce prin “Ziua indragostitilor”. Cuplurile isi fac cadouri, isi daruiesc flori si felicitari.
 • Valentine’s Day chinezesc – se sarbatoreste in functie de anul respectiv. Anul acesta, aceasta zi se sarbatoreste pe 13 august, si are o poveste despre o dragoste interzisa. Un tanar cioban s-a indragostit de o zana, insa cei doi sunt separati cu cruzime de Calea Lactee. In a saptea zi din a saptea luna a anului lunar, cotofenele formeaza un pod pentru ca cei doi sa se poata reuni o noapte pe an.
 • Tu B’Av – aceasta este o sarbatoare evreiasca, iar anul acesta se sarbatoreste pe 22 iulie. In loc sa faca schimb de cadouri, in aceasta zi barbatii isi cer iubitele in casatorie, sau cuplurile deja logodite se casatoresc.

 

One comment

 • javra

  14/02/2013 - 17:01

  IInteresant. Mă întreb în câte ţări se mai serbează cu atâta foc Valentine’s Day cca în România (exceptând SUA, desigur).

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.