Categories

Cum sa iti alegi voalul de mireasa

Shares
Read Carefully

Petrecem foarte mult timp gandindu-ne la rochia de mireasa, la pantofi, la locatie, la meniu, la coafura, insa de multe ori uitam un mic amanunt: voalul de mireasa. Este un accesoriu care iti da un aer sofisticat de feminitate si care are multe alte semnificatii religioase.

Atunci cand iti alegi voalul , trebuie sa iei in considerare cateva criterii: culoare, lungime, latime, materialul din care este facut, coafura pe care o vei avea si momentele cheie din ceremonie in care va trebui sa il indepartezi si sa il pui la loc.

Culoarea voalului trebuie sa fie in armonie perfecta cu rochia de mireasa. De exemplu, o rochie de culoare ivoire va arata veche cu un voal de un alb stralucitor. Este cel mai bine ca atunci cand iti cumperi rochia de mireasa, sa o faci avand la indemana o mostra din voalul pe care il vei purta, desi ideal ar fi sa probezi rochia impreuna cu voalul.

Lungimea variaza in functie de ceea ce iti doresti tu sa transmiti: un voal foarte lung este plin de eleganta si solemnitate; voaleta iti va da un aer misterios si sofisticat, iar voalul pana la talie va fi unul delicat ce iti va acoperi doar umerii in cazul in care vei avea o rochie fara bretele. Trebuie sa ai grija insa, un voal lung va fi foarte greu, asa ca trebuie sa il fixezi foarte bine.

Atunci cand vine vorba de latime, acesta este elementul care va aduce “spectaculosul” in ceea ce priveste voalul. Cu cat este mai lat, cu atat efectul este mai mare si mai frumos.

Materialul din care este facut voalul este iar foarte important: tulle-ul este un material ieftin si poti cumpara mult (de asemenea poti creea falduri si straturi ce pot fi date jos pe rand, in functie de momentul ceremoniei ); sifonul sau muselina au un aer vintage; dantela este unul din materialele mele preferate, si am o vaga impresie ca va fi alegerea mea la momentul respectiv. Dantela trebuie sa fie frumoasa si lejera, pentru a nu trage toata coafura in jos. Decat sa folosesti o dantela ieftin si kitsch, mai bine folosesti tulle-ul si creezi ceva cu bun gust din el.

Coafura este cea care are cel mai important rol in tot acest proces. Este foarte important sa ai grija cu ce anume prinzi voalul, pentru ca iti poti strica coafura foarte repede. Daca ai parul lung, cel mai bine este sa ii faci niste bucle lejere, si sa apelezi la voaleta.

Cand vine vorba de traditii si momente cheie din ceremonie, ei bine acestea sunt cele care au cele mai mari sanse sa iti strice coafura. Se spune ca trebuie sa intri in biserica cu fata acoperita de voal, insa iti recomand calduros sa sari peste aceasta parte. Mai dificil va fi atunci cand preotul va dori sa iti aseze coroana printre faldurile voalului si coafura ta inalta. Ai face bine sa iei in calcul si acest lucru . Si bineinteles, sa nu uitam de epicul moment al trecerii tale de la domnisoara la femeie, cand ti se va da voalul jos si ti se va pune basmaua pe cap. Mult noroc cu asta! 😀

Tu ce fel de voal vei alege pentru ziua ta cea mare?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.