Categories

6 oameni pe care nu trebuie sa ii inviti la nunta ta

Shares
Read Carefully

Atunci cand incepi sa organizezi o nunta, unul dintre lucrurile cu care sigur vei incepe, va fi lista de invitati. De ce? Pentru ca in functie de ea vei lua cele mai multe decizii. Marimea locatiei, numarul meselor, marturiile si cel mai important lucru: in functie de lista de invitati iti vei face bugetul. Iar de aici va pleca toata organizarea.

Am vorbit de foarte multe ori despre asta, iar eu imi sustin parerea ca nunta nu trebuie sa fie o obligatie fata de alti oameni, ci trebuie sa fie o petrecere unde sa iti celebrezi iubirea si devotamentul, impreuna cu cei dragi tie, oameni fara de care nu te poti imagina.

Asadar, astazi vom discuta despre oamenii pe care nu trebuie sa ii inviti la nunta ta. Nu trebuie si nu esti obligata de nimeni!

  • Atunci cand incepi sa faci lista de invitati, separa-i pe cei care este obligatoriu sa vina (din punctul tau de vedere) de cei alaturi de care te-ai putea simti bine, dar prezenta lor nu este cruciala pentru tine. Daca ai avut colegi de facultate cu care ai fost mai apropiata, dar cu care ai pierdut legatura, nu trebuie sa ii inviti la nunta doar pentru ca ei te-au invitat pe tine acum nu stiu cati ani. 
  • Fostii iubiti. In cazul in care fostul tau prieten nu este cel mai bun prieten la momentul actual, iar iubitul tau nu are absolut nimic impotriva acestui fapt, cei din trecut nu au ce cauta la nunta ta. Gandeste-te putin cam cat de ciudat ar fi sa aduci un fost iubit la uniunea dintre tine si actualul iubit. In afara faptului ca va fi ciudat pentru tine, imagineaza-ti cum va fi pentru logodnicul tau.
  • Trebuie sa tii minte ca seful tau nu este un must-have la tine la nunta. Cu cativa ani (buni) in urma, eticheta dicta ca seful tau sa fie o prezenta obligatorie, insa lucrurile nu mai stau asa in ziua de astazi. Depinde de cat de comfortabil te simti in preajma acestuia, depinde de cultura pe care o are organizatia in care activezi si depinde de marimea echipei tale.
  • Rudele sau prietenii care se comporta deplasat la evenimente. Aceasta este o categorie pe care trebuie sa o excluzi din start. De ce? Pentru ca o nunta presupune un foarte mare stres, si crede-ma cand iti spun, ca nu ai nevoie de stres aditional. Daca stii ca unchiul tau are tendinta sa bea prea mult si sa se dea in spectacol mai mult decat ar trebui, ar fi mai bine daca ar privi doar pozele de la marele eveniment. Cred ca ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ai amintirea patata cu evenimente neplacute.
  • La romani se poarta foarte mult obiceiul de a invita rude indepartate, care sunt verisoare de-ale bunicii, sau veri de rangul 2 ai tatalui vitreg al miresei. Trebuie sa recunosc: este unul din obiceiurile pe care nu le agreez absolut deloc (parere strict personala). Doar pentru ca sunteti rude in arborele genealogic, nu inseamna ca trebuie sa iti faci nunta cu niste oameni pe care nu i-ai vazut niciodata in viata ta.
  • Vecinii nu prea au ce cauta pe lista ta de invitati, decat daca iti sunt si prieteni foarte buni, fara de care nu te poti vedea sarbatorindu-ti iubirea. Doar pentru ca impartiti saluturi politicoase dimineata, nu inseamna ca trebuie sa platesti un meniu de 90 euro doar pentru asa ceva.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.