Categories

Lucruri la care nu te astepti in primul an de casatorie

Shares
Read Carefully

Daca tu cu iubitul tau (acum sotul tau sau viitorul) formati un cuplu de ceva mai multi ani, te astepti probabil ca viata voastra sa nu se schimbe radical atunci cand va veti casatori. Trebuie sa iti spun sa fii pregatita, intrucat chiar si acum, dupa atata timp, vor aparea schimbari, si este bine sa nu fii luata prin surprindere de ele.

 • cel mai important lucru este faptul ca viata sexuala se va schimba. Este normal ca pasiunea sa ramana si sa aveti nopti inflacarate de iubire, insa vei avea seri in care vei prefera sa faci orice altceva in afara de sex. Sa faci o baie prelungita, sa citesti o carte, sa te uiti la un film, la un serial, sa te relaxezi. Trebuie sa fii constienta de faptul ca lucrurile nu vor mai sta chiar ca in luna de miere sau ca la inceputul relatiei, insa depinde de voi ce veti face pentru a mentine vie pasiunea.
 • un lucru foarte frumos al casatoriei este faptul ca sarcinile din casa se impart. Daca ar fi sa urmezi modelul bunicii, tu vei face totul in casa, iar el va veni de la munca, se va uita la tv, va bea o bere si tu il vei servi. Din fericire lucrurile nu mai stau asa in ziua de astazi. Si noi avem un job si nu ne putem ocupa de toate lucrurile singure, intrucat barbatii vor avea rolul lor in casa. Fie ca vor duce gunoiul si vor duce copiii la scoala, fie ca noi vom face de mancare si ei vor spala vasele, totul in casa trebuie facut in mod egal, de ambii parteneri.
 • Banii au fost dintotdeauna un subiect delicat, insa acum ca sunteti sot si sotie va trebui sa stati la masa si sa va stabiliti prioritatile. Ia-o usor cu shoppingul, cu pantofii si rochiile dragute pe care le vezi in noile colectii din mall-uri, intrucat nu mai esti singura si necesitatile tale nu vor veni intotdeauna pe primul plan.
 • vei descoperi curand dupa ce va veti oficializa relatia, ca lucrurile nu mai stau asa ca inainte. “Girls night out” nu se va mai intampla atat de des, intrucat pana la urma esti casatorita si nu este tocmai in regula sa pleci noaptea de acasa in club cu fetele, asadar veti incepe incet-incet sa va faceti alte grupuri de prieteni. Veti cunoaste oameni noi, iar intalnirile in cupluri vor fi tot mai frecvente. Nu ai de ce sa te sperii. Prietenele tale sunt prietenele tale, cu care vei iesi atunci cand vei dori.
 • o realitate a vietii de dupa casatorie este faptul ca este posibil sa iei in greutate. Da, stiu ca iti vei promite atunci cand te vei logodi ca tu nu vei fi una dintre ACELE sotii, dar asta este viata. Te vei plafona putin si vei pune cel mai probabil 2-3 kg in plus pe tine. Iar daca tii mortis sa nu devii unul dintre aceste clisee, stii ce ai de facut: sport si un stil de viata sanatos.
 • atunci cand te casatoresti cu iubitul tau, (din pacate) te casatoresti si cu familia lui. Va trebui sa te obisnuiesti cu mesele in familie si cu membrii care doresc sa stiu cum va merge in viata de proaspat casatoriti. Inarmati-va cu rabdare, si va veti adapta foarte repede la aceste obiceiuri.

Asadar, dragele mele, obisnuiti-va cu aceste lucruri, acceptati-le si faceti-le o parte din viata voastra frumoasa. Cel mai important lucru este cuplul din care faceti parte, si pentru asta trebuie sa luptati si sa va zbateti.

Comments (2)

 • Paula si atat .

  14/01/2013 - 17:28

  Da bine toatea astea se schimba… insa postul pare mai mult adresat femeilor de cat barbatilor, ca si cum femeile ar fi de vina de aceste probleme. Ea trebuie sa faca aia, ea trebuie sa mai renunte la cumparaturi, ea trebuie sa suporte familia lui in caz de sunt mai dificili…. si el ? Si in cazul barbatilor se schimba niste chestii… nu doar femeile trebuie sa faca sacrificii …

  Reply
 • Irina

  14/01/2013 - 19:31

  In principiu postul se adreseaza femeilor, insa nu din cauza faptului ca sunt ele de vina. Tot ce am spus mai sus este valabil si pentru barbati, intrucat o relatie este in doi, si amandoi trebuie sa faca sacrificii. Si el trebuie sa aiba grija de el pt a nu lua in greutate, si el trebuie sa accepte familia ei, etc. Dar de obicei noi suntem cele care facem schimbari, intrucat ne adaptam mai repede situatiilor. Si de asemenea, putem mult mai mult sa ii influentam pe ei spre bine, spre schimbare. 🙂

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.