Categories

3 pasi spre o casnicie fericita

Shares
Read Carefully

De fiecare data cand intram intr-un an nou tindem sa ne facem un bilant al anului ce tocmai a trecut. Ce am facut bine si unde am gresit. In functie de ceea ce realizam (sau nu), ne construim niste obiective dupa care sa ne ghidam in urmatoarele 12 luni. Bineinteles, acum vom discuta despre trei lucruri pe care le poti imbunatati pentru a fi mai multumit(a) in casnicia ta.

  1. in fiecare zi petreceti cel putin 30 de minute vorbind si ascultandu-va partenerul. Puneti telefoanele mobile deoparte, culcati copiii, aruncati-va gandurile de munca si vorbiti. Vorbiti despre orice. Schimbari pareri, vorbiti despre viata. Comunicati, comunicati, comunicati!
  2. macar o data pe saptamana iesiti in oras, doar voi doi. Nu iesiti cu alt cuplu, ci petreceti macar doua ore singuri. Avand in vedere ca este o seara de relaxare, puteti discuta despre orice, mai putin despre munca, bani si copii. Daca iti pui intrebarea “despre ce altceva am putea vorbi?” atunci este clar ca este o problema. Este normal sa discutati si despre aceste probleme, dar trebuie sa va faceti timp si pentru voi, si pur si simplu sa profitati de prezenta persoanei iubite. Aduceti-va aminte ce v-a facut sa va casatoriti; acele lucruri va vor tine si mariajul in viata.
  3. faceti cel putin trei gesturi de apreciere pe zi. Aici intervine un lucru foarte important si anume recunostinta. Trebuie sa fim constienti de ceea ce ne ofera partenerul si sa ii aratam ca il apreciem. Nu trebuie sa credem ca cel de langa noi stie ceea ce simtim, trebuie sa ii si aratam. Fiecare om trebuie sa se simta apreciat pentru ceea ce face, pentru ceea ce munceste in viata de zi cu zi (nu ma refer aici doar la job, ci si la casnicie).

Ceea ce trebuie sa constientizam cu totii este faptul ca iubirea nu rezolva totul intr-o casnicie, iar lucrurile (dupa un timp) nu vin de la sine. O relatie este un job full time, 24/24, 7 / 7 zile. Este o munca asidua, care cere multe sacrificii si compromisuri. Important este sa nu lasam viata cotidiana sa ne distruga relatia, ci sa o luam ca atare si sa invatam sa apreciem ceea ce avem, nu sa ne plangem de lucrurile ce ne lipsesc.

Uneori poti simti ca mariajul tau este prea complicat pentru a-i fi rezolvate problemele doar prin lucruri simple, insa schimbarea pleaca de la lucrurile mici, de zi cu zi. Rezolvarea problemelor cere timp si foarte, foarte multa rabdare. Parerea mea este ca in ziua de astazi oamenii iau lucrurile de-a gata, si la primul hop spun ca nu se potrivesc. Sa tii o relatie vie nu este un lucru usor, dar atunci cand reusesti, este unul din cele mai frumoase sentimente din lume. Daca stii ca ai o persoana langa tine neconditionat, pe care o iubesti si care te iubeste, te poti declara un om implinit.

Tu care consideri ca sunt pasii spre o casnicie fericita?

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.